ילד זה טעם החיים – למצוא שותפה להורות
רפי כהן, 46, מחולון מאמין שלהיות הורה זה הרבה יותר מצורך פנימי. זה משהו שמשנה אותך, מחייה אותך, מחזיר אותך לעולם הקסום של הילדות ובעיקר הופך את הימים לטובים יותר כי יש לך בשביל מי להתעורר בבוקר ולמי לדאוג. "ברור שלא טוב היות האדם לבדו", הוא אומר "ואם אוכל למצוא גם אהבה ולא רק פרטנרית להורות משותפת, זה יהיה נהדר, אבל כרגע חשוב לי להתרכז בהגשמת האבהות שלי ולצורך כך, אשמח להכיר פרטנרית עם ראש על הכתפיים, חיים מסודרים והרבה אהבה לתת לילדנו המשותף…"
לפני כשלוש שנים וחצי הרגיש רפי, גרוש ללא ילדים, נהג בחברת "אגד הסעים" שהגיע הזמן לנסות ולהביא ילד לעולם. הוא היה אז במערכת יחסים עם אישה גרושה, אם לילדים. "לאחר שהניסיונות לא צלחו, היה ברור שאנחנו לא יכולים להישאר ביחד, כי אני לא ארגיש שלם אם לא יהיה לי ילד. הרצונות שלנו היו שונים והיא הבינה אותי".
לפני למעלה משנה הכיר רפי דרך מכרים מישהי שכמוהו חיפשה פרטנר להורות, הקשר ביניהם לא מימש עצמו, אבל דרכה שמע רפי על אתר בייבי לי. "נרשמתי לאתר, אבל זו לא הדרך היחידה שאני מחפש פרטנרית מתאימה, אני מדבר על זה עם אנשים, מפיץ את השאיפה שלי בין חברים, הרי אף פעם אי אפשר לדעת מהיכן תגיע ההזדמנות".
מה חשוב לך למצוא בפרטנרית האידיאלית?
"קודם כל, שיהיה קליק. לא מזמן הייתי בפגישה והרגשתי בראיון. זו לא תחושה כל כך נעימה. חשוב לי שתהיה אווירה נינוחה, חיוך, כוס קפה, לא משהו פורמלי. התקשורת בינינו צריכה להיות פתוחה, חברית עם הרבה אכפתיות, רגישות וכנות. אני רוצה קשר כזה, במסגרתו שני הצדדים יכולים לדבר על כל מה שיושב להם בלב. בעיקר, אשמח לדעת שמצאתי חברה לחיים, מישהי בראש שלי, לבשל איתה ביחד, לראות סרטים, לטייל ולחוות דברים ביחד עם הילד, שלושתנו כמשפחה".
רפי כהן: "אני רוצה לדאוג לילד לכל צרכיו"
איך אתה רואה בדמיונך את הבתים בהם יגדל ילדך?
"חשוב לי מאד סדר וניקיון. אני מעוניין שלילד שלי יהיו חיים רגועים, וכשהבית מסודר, יש סדר ושקט גם בראש. כמי שביום יום, במסגרת העבודה, רואה הרבה ילדים, הורים ומורים – אני חושב שלחינוך יש חשיבות עליונה. צריך לחנך ילדים לערכים, למתן כבוד ולמשמעת שיש בה גבולות. אני רואה חשיבות גם לחינוך שיש בו זיקה למסורת ולאהבת הארץ, על אף שהגן ובית הספר יהיו חילוניים".
ואיך אתה צופה את מידת המעורבות שלך כאבא?
"מעורבות מלאה. אני רוצה לדאוג לילד לכל צרכיו, על פי יכולתי, גם אם בהתחלה יגור בעיקר אצל האם. ארצה לראות אותו כמה שיותר לאורך השבוע, כשעם הזמן, יבוא ללון גם בביתי. בהקשר זה, קרבת מקומות המגורים היא עניין משמעותי, לכן אני מתרכז בעיקר בחיפוש אחר פרטנריות מתאימות מאזור המרכז".
ראש פתוח וגמישות מעל לכל הסכם
לפני מספר שנים חזר רפי ארצה, לאחר שהות של 15 שנה בדרום אפריקה, במהלכן נישא לתושבת האזור. "גרושתי לא רצתה ילדים ואני לא לחצתי. זה עבר לי בראש, אבל לא הייתי באמת בשל להיות אב. היום הרצון הזה בוער בי".
האם חשוב לך לסגור את כל פרטי השותפות בהסכם רשמי?
"ההסכם כמובן צריך להכיל הסדרי ראייה, מקומות מגורים ודברים בסיסיים נוספים, כמו השיתוף הכלכלי בינינו, אבל הקשר לא יצליח אם לא נגלה גמישות ופתיחות. מבחינתי, טובת הילד מעל הכל וזה המוטו שצריך להנחות את ההורות המשותפת שלנו. אי אפשר לחשב כל דבר חצי חצי, הנתינה והתמיכה צריכות להיות מכל הלב, לילד ובינינו – אחד לשנייה".
יש לך לבטים לגבי הדרך בה בחרת? הרי אתה קושר את חייך עם מישהי שאולי לעולם לא תכיר לעומק.
"תמיד יש חשש קטן מהלא נודע, אבל אני חושב שאחרי שמדברים כמה פעמים בטלפון, כבר אפשר להבין אם יש מכנה משותף, אם יש פוטנציאל. סך הכל, אני מביא איתי לתהליך אופטימיות, התלהבות ושמחה, ומאמין שיהיה לי קל לזהות את אותה הרגשה גם אצל הנשים עימן נוצר קשר ראשוני".
בהמשך לקשרים שנרקמו עד עכשיו, איך אתה מגדיר את תהליך החיפוש?
"תהליך לא קל. לפעמים הקשר מסתיים אחרי שיחת טלפון או שתיים, אפילו לא מגיע לכדי פגישה. הרבה פעמים, אני לא רואה נכונות מלאה מצד הנשים לקבוע פגישות, להתראות ולהתחיל לבדוק את פוטנציאל הקשר. אני מניח שזה קשור לחששות טבעיים ולקושי ליישם החלטה כל כך משמעותית".
המשפחה שלך תומכת בהחלטתך?
"כן, גם המשפחה וגם החברים מאד מעודדים ומקווים שאצליח להגשים את חלומי בקרוב".