האבהות בראש סדר העדיפויות שלי – החיפוש אחר שותפה להורות

אייל דותן החליט שנמאס לו. נמאס לו לצאת לאינספור דייטים כושלים במטרה למצוא את האחת עימה יקים משפחה. הוא החליט שהגיע הזמן להשקיע אנרגיות בחלום ישן שרק הולך ומתחזק – להיות אבא.

כדי להגשים חלום זה, הוא שואף למצוא פרטנרית מתאימה, אישה הבשלה כמוהו לחוות הורות משמעותית, חברה שתראה בו שותף שווה כבר משלב ההריון.

האם יש לו חששות מהתהליך? "ודאי, חששות כבדים, אבל אם אני משווה את האתגרים המצפים לי בתהליך כזה לעומת חיי רווקות ודייטים חסרי טעם, אני מעדיף להתמקד במימוש החלום הגדול, על אף הסיכונים האפשריים"

לפני כארבעה חודשים הגיע אייל דותן, 41, יועץ תקשורת מרעננה, להחלטה משמעותית, המשמעותית ביותר בחייו. הוא החליט שזה הזמן הנכון להשקיע את כל מאמציו במציאת פרטנרית להורות משותפת, עימה יוכל להגשים את חלומו להיות אבא, לפני שזה יהיה מאוחר מידי.

"תמיד חשבתי שאהיה אב צעיר, אבל לחיים היו תוכניות אחרות. עכשיו, הגיע הזמן מבחינתי לקחת פסק זמן מדייטים מביכים ובמקום זוגיות, לשים את ההורות בראש סדר העדיפויות שלי. השקעתי לא מעט בחיפוש אחר בת זוג ועכשיו אני רוצה לתעל את אותן אנרגיות למטרה הגדולה יותר".

איזה פעולות נקטת מרגע ההחלטה?

"שיתפתי את הוריי ואחיי, במקביל נרשמתי לאתר בייבי לי והתחלתי להפיץ את הידיעה בין החברים".

איך הגיבו בני המשפחה והחברים?

"המשפחה שלי תומכת, חושבת שזה רעיון מעולה. חבריי הגברים אינם מצדדים בעמדתי, רואים בכך משהו די מביש ולא מבינים איך אני שואף להיות אבא ללא משפחה קונבנציונלית, בה ההורים גרים בבית משותף.

אבל, מבחינתי, ואני מדגיש זאת בפניהם, אני רוצה להיות אבא בדיוק כמו שאישה רוצה להיות אמא. זה דבר טבעי ביותר ואנחנו הגברים לא שונים מהנשים כשמדובר במימוש הזכות להיות הורה. חלק מהחברים שלי חצו את גיל 43 ומחפשים ללא הרף זוגיות באתרי הכרויות ודרך חברים. הם לא מפסיקים להתלונן על הנשים שהם יוצאים איתן לדייטים ומתבאסים בכל פעם אחרי עוד דייט כושל. אני אומר להם שיש דרך אחרת לגבר שרוצה להיות אבא, מבלי לחכות לבת הזוג האידיאלית, ובזמן שאני אהיה אבא לילד חמוד וחינני, הם ימשיכו להתלונן שנמאס להם מדייטים חסרי תכלית, ובינתיים השנים יעברו…"

אייל דותן
אייל דותן מחפש שותפה להורות

               אייל דותן: "הגיע הזמן מבחינתי"

כיצד התרשמת עד כה מהפגישות ומשיחות שהזדמן לך לקיים?

"בינתיים, התאכזבתי. ההתרשמות שלי היא שנשים רבות מחפשות גבר עם גב כלכלי איתן ובהתאם לכך, כבר בשיחות הטלפון הראשונות נתקלתי בשאלות חטטניות על מצבי החומרי. אני לא אוהב את זה ולא אחשוב לשאול אותן שאלות אישיות כאלה, בטח לא בהתחלה. זה ממש לא העיקר בקשר בין פרטנרים להורות. אני מאמין שצריך לגדל ילד בבית בו מדברים על טוהר המידות ולא על כסף, לגדל אותו על ערכים של הוגנות, יושר, חברות וכבוד.

הזדמן לי עד כה לפגוש ארבע נשים, אבל זה לא הבשיל, לפעמים כי זה לא התאים לי ולפעמים כי לא התאים להן מכל מיני סיבות".

איזו פרטנרית אתה מחפש?

"אשמח להכיר אישה בשלה, לבבית, צנועה, רגועה, עצמאית בקבלת החלטות, שלא מתמקדת בחומריות ורואה בי פרטנר שווה לכל דבר. רצוי שתתגורר באזור השרון, אבל בשביל הפרטנרית הנכונה, אשקול ברצינות שינוי במקום המגורים.

אני צריך לדעת שיש לי פרטנרית שאני יכול לשוחח ולהתייעץ איתה גם בנושאים מעבר לילד המשותף. למשל, אם מישהו מאיתנו נקלע למשבר כלכלי או חושב להחליף מקצוע. אנחנו צריכים להבין אחד את השנייה, כדי שנוכל לגשר על פערים, במידת הצורך".

על מה יהיה לך חשוב לשים דגש במהלך תקופת ההכרות עימה?

"ארצה להכיר אותה לעומק כמה שניתן. לשמוע על העבודה שלה, על התחביבים, על סגנון חייה. חשוב לי לתאם ציפיות, לדון בתרחישים אפשריים ולשמוע את דעתה בנושאים שונים, כמו למשל מידת המעורבות של סבים וסבתות. אני מאמין שאנחנו צריכים להיות חברים טובים ולשם כך יש להכיר כמה שיותר את האישיות – לצאת ביחד לבתי קפה, לראות סרטים וכמובן להכיר את בני המשפחה".

כמה זמן לדעתך אורכת הכרות כזו?

"קשה לקבוע מראש, אבל נראה לי שפרק זמן של חודשיים-שלושה יכול להספיק".

איזה מעורבות אתה שואף לנקוט בחיי הילד שלך?

"אני שואף למעורבות אבהית מלאה מהרגע הראשון. כלומר, ללכת ביחד לבדיקות במהלך ההריון, להתייעץ ולקבל החלטות משותפות בכל עניין הקשור לילד שלנו. אני מאמין במגורים קרובים, כאשר הילד יהיה אצלי שלוש-ארבע פעמים בשבוע. אני רוצה למלא חלק משמעותי בחייו ולא לראות אותו רק לעיתים רחוקות".

איך אתה תופס השפעה של בני זוג בבוא היום על התא המשפחתי שתבנו ביחד?

"אני חושב שיכולה להיות לכך השפעה נהדרת. אשמח לדעת שאם ילדי מצאה בן זוג טוב ואוהב, שרוצה בטובתו של הילד שלי ואותו דבר במקרה הפוך. אני ארצה שבת הזוג שלי ואם הילד יכירו ויתחברו. כל עוד כולם חולקים את אותה תפיסת עולם ודואגים לבריאותו ולאושרו של הילד, הרווח הוא של כולנו".

על מה לא תתפשר בשום פנים ואופן במהלך ניסוח הסכם הורות משותפת?

"על חינוך חילוני, על הסדרי ראייה וחלוקה שווה בעניינים כלכליים. בנוסף, חשוב לי מאוד לערוך הסכם עם פרטנרית שמבינה שמעבר לסעיף כזה או אחר, עלינו להיות גמישים, כי אנחנו לא יודעים מה צופן העתיד ואיזה שינויים תכתיב המציאות. אני מאמין שאם נשמור על קשר חברי ונגלה פתיחות, נוכל לעמוד בהצלחה בכל האתגרים".

loader
חץ למעלה
סגירה
סגירה
אחזור סיסמה
שגיאה: שדה חובה!
הקישור נשלח בהצלחה!